.: pro dan kontra berkongsi cafe n kiosk :.




Assalamualaikum.

Setelah agak lama tidak meng’updates’ post kt cni,
pagi ni aku nak ambik sedikit masa untuk berkogsi sedikit sebanyak tentang kehidupan baruku.

Setelah mendaftarkan diri kt UIA Kuantan,
bagi kami yang first year student akan di tempatkan di Mahallah (asrama) luar.  Tidak mengira jantina, jika anda first year student, maka di luarlah anda akan di tempatkan. No gender discrimination.
Memandangkan penempatan kami tu agak baru, dan dengan penambahan dan pembaikpulihan yang di lakukan oleh pihak UIA,
maka tersedialah sebuah cafe dan sebijik kiosk yang mana pada sebelum-sebelum ini dua ‘makhluk’ ni tidak wujud pun.
Ini bermakna kami (brothers dan sister) akan berkongsi
1 cafe dan 1 kiosk. Ok,sharing is loving. Loving sangat!

setelah seminggu aku lalui kehidupan ‘kongsi’ ni,
dari pemerhatian aku secara tidak langsungnya, ada pro dan kontra.
Ini hanyalah perbandingan dengan kehidupan masa kami berada di CFS dulu. Jangan plak ada yang argue lebih2 :p

PRO 

  1. Dapat usha awek cun/laki hot.
  2. Selera makan bertambah bila tengok awek lawa/laki hot
    pegi beli makanan (mybe pro bagi y tak lalu makan)
  3. Kalau tak tahu nak pilih menu apa maybe kekusutan tu settle bile ada awek cun dtg order dan trus order menu sama cam awek tu. 
  4. Bagi yang jarang-jarang jumpa sebab kuliyyah berlainan,
    probability untuk terserempak kat cafe/kiosk mybe ada.
    (terserempat kt kiosk/cafe pun jadi la even tak sekelas.)
    *terasa
  5. dan lain-lain lagi.*tambah sendiri

KONTRA

  1. Tak leh nk serabai2 turun pegi bli makanan,
    nanti saham jatuh.
  2. Kalau dulu pegi kiosk/cafe pakai seluar tiga suku ngn
    sleeveless je, tp bila da berkongsi gni, cam segan la plak. 
  3. Kalau dulu bangun pagi2 trus pg beli sarapan tanpa menghiraukan style rambut dan kesan2 bangun tidur sedia ada.
  4. Bagi yang laki tak kenal apa itu ‘panty liner’ mereka dapat kenal ngn lebih dekat sebab benda tu boleh didapatkan kt kiosk kami siap ditayangkan sample lagi.>.<‘
  5. Tak leh da nak lepak2 kt kaki lima sambil2 ambik angin sebab nanti disalah ertikan oleh sesetengah pihak dan cop kita
    saje nak mencapub. >.<‘
  6. dan lain-lain lagi.*tambah sendiri

 Tak kesah la apa pun, tp bagi aku banyak buruk dari baiknye.
4 sure free life style kami terganggu. Aish…
*pro dan kontra y laen tanbah2 la sendri 

Advertisements

5 Responses to “.: pro dan kontra berkongsi cafe n kiosk :.”

  1. hahahahaha! sjo suko bnyk bnyk.haha 🙂

  2. yup.. diakui memang adanya pro n cons dalam hal2 macam ni~
    semuanya terletak pada kita macam mana kita nak handle kn… 🙂

  3. untung la ad blog..haha

  4. wahh..u mne tu ek siap berkongsi cafe n kiosk lg.untungglaaa..haha,reason sbb nk usha awek tu memg x leh bla..1st reason lak tu.haha

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: